Dagens ridpass 31/1

Idag red jag Vincent barbacka på gärdet. Han var väldigt pigg i början men lugnade ner sig efter en stund. Jag tränade sidvertsrörelser på volt och snett igenom, vilket han lyssnade väldigt bra på. Jag tränade även mycket på halter och övergångar. Tog det lite lugnare med Vincent idag för det var halt på gärdet på asfalten var det fint att rida så jag avslutade där med lite trav och skritt. Gullan mådde bra (hon har vintervila en vecka till ungefär, sen så är det dags att börja rida henne igen :)


(Gullan)

Ha det bra//Annika

Godmorgon

Hejsan! Såhär ser min dag ut :
Börjar skolan kl kvart i nio:
No-Kroppen
Idrott-Handboll/styrketräning
Lunch
Matte-Algebra
Franska
SO-Historia

Vi slutar i skolan ca halv fyra.
Sen efter skolans så är det direkt hem och byta om till stallkläder,och åka till stallet.
Vincent rider jag dressyr på gärdet med(Eftersom det inte går att rida någon annan stans pga isen) Men det verkar ju ialla fall som att isen håller på att smällta. Gullan ska jag ta in och rykta en stund.


(Läntar till våren :) )
Ha det bra// Annika

Guardiani


˜˜ GUARDIANI ˜˜ F. 2007  E. Geibls

Vi började leta efter häst och åkte och tittade på Guardiani, ett sto. Fux såklart :love: . Guardiani går ju knappt att uttala så hon fick snabbt massa smeknamn: "bääbis", "röda älgen", gurkan och till slut "GULLAN".
Gullan är en otroligt nyfiken men cool individ. Mycket matglad! Och stor, redan kring 1,70.
Vi får se vilken gren som passar henne bäst. Just nu har hon vintervila och skrotar runt i hagen

.



Vincent


˜˜ VINCENT ˜˜ F.2000 Okänd härstamn. Imp Holland

Jag fick Vincent i september 2006. Vi hade då letat efter en ponny ganska länge och jag hade provridit flera stycken. Vincent hade (har) två saker till sin fördel: han är fux (gillar fuxar :) och dessutom otroligt snäll. Tillsammans har vi utvecklats väldigt mycket och nu litar vi båda två på varandra till 100%.

Sommaren 2010 startade vi vår första fälttävlan med bra resultat - andraplats. Flera placeringar följde under sommaren - men också stolpe ut, tex vägran i terrängen när vi låg på 3 e plats och sånt. Men det är det som är det bästa med fälttävlan, "it´s not over until the fat lady sings"  :) dvs inte slut förrän sista hindret i terrängen ridits.
Stort tack till Karolina Stenfeldt som hjälpt mig och Vincent så mycket :thumbup:




Mål & planer 2011

" A goal without a plan is just a wish!" (L Elder)

"Goals are dreams with deadlines!" (D Scharf Huss)

"If you don´t know where you´re going - any road will take you there" (Lewis Carol)

Jag har en plan, deadlines och vet vart vi ska :) !

Vincent
Lag-SM Fälttävlan - mål placering!
Hoppning: klar för msv
Dressyr: start och godkänt resultat LA - mål placering! CHECK :thumbup: klart 110514
Fälttävlan individuellt: FT-kort * stjärnig. CHECK :thumbup: klart 110617
start *-stjärnig

Gullan
Vara med på unghästträningen terräng
Vara med på dressyrträning
Vara med på hoppträning
Komma ut och se sig omkring lite, åka transport, nya platser, vänta mm
CR till hösten

Bättre gå i lera och sörja än på is och ha det glatt

Tvingade med mig valda delar av familjen till stallet idag. Solen sken, fåglarna hojtade, Jag red på Vincent och ma - pa + hund gick. I skogen var det blåis - inte smart att rida där. Vi blev skogsmullar o stigfinnare och det gick ju bra det med. Kom fram till lilla sandvägen och där var det bara snö så det blev galopprace i backen. Vincent supertaggad! Skrittade sedan hela vägen ner mot havet. Tomt och stilla inga sommargäster eller scouter så långt ögat nådde. Måste åka till ridhus. Snart dags för programträning/tävlingen:

Tills det blir vår:


Ha det bra!//Annika

Snart februarilov

Ute är det isigt var man än rider. Trist! Förra året var Vincent bra i gång vid den här tiden på året, då gick det ju att rida i all snö. Nu är det halt och is och stenhårt! Jag längtar till lovet, då åker jag o Vincent söderut på läger :).
Nedräkningen har börjat........


Välkommen till min nya blogg!

Hej! Nu har du kommit till mig, Annika och min blogg som kommer att handla om min vardag i stallet, mina två hästar Vincent & Gullan och vad vi hittar på i form av träning ooch tävling. Trevlig läsning! //Annika


RSS 2.0