Dressyrtävling - igen

Idag var min och Vincents första "riktiga" dressyrtävling, på Munkedals ridklubb. Vi lämnade stallet kvart över sju. Jag kollade på några B-ponnys och sedan tog vi ut Vincent och jag red fram. Min startid var 9.38 och jag red fram i en halvtimma. Vincent var lite okoncentrerad. Jag kom in på dressyrbanan och red runt i trav två varv innan jag fick startsignal. Vincent var fin under hela programet, men vi fick en miss. När jag ska fatta galopp vid H fattade han fel. Jag tar på mig det, jag tog för mycket i inertygeln så därför fattade han fel, men annars supernöjd! Resultatet blev en andra plats, med ETT poäng ifrån vinnaren.. Lite snopet, men men.

I andra klassen kändes det som att "soppan" hade tagit slut. Men på framridningen gick det bra. Inne på banan  var han jättefin, men i ökningarna ska jag satsa mer nästa gång. Jag låg delad tvåa av fem placerade! Jag kollade på en ryttaren, som fick exakt samma procent och poäng som jag. Så vi låg delad tvåa med blev nerputtade till femte platsen efter att alla hade ridit. Men jag och alla placerade var supernöjda, nästan alla efter oss hade fått under 50% (!) så jag och Sigrid som hon heter som jag delade plats med var supernöjda med 62 procent! Domaren är supersträng, vi som har ridit för henne föut vet ju det men flera ryttare från Gbgs hållet var rejält sura över sina ovanligt låga poäng :). Men domaren dömer och huvudsaken är ju att det är lika för alla.

Denna gången blev det en blå och en grön rosett med hem. (+ jättefina pokaler :)





Ha det bra!//Annika

Dressyrtävling

Imorgon så ska jag och Vincent starta vår första dressyrtävling för året, LC:1 och LB:1. Vincent är badad så han glänser och knoppad. Planen med Vincent imorgon är att få en fin runda med bra övergångar jag ska också rida fram ganska länge så han blir mjuk och fin.




Ha det bra//Annika

Första terräng träningen!

I söndags var som sagt min första terräng träning med Vincent för året. Jag och Anna red helt ensamma på Gärds stora terräng-bana. Gud vilken toppen träning :D Bästa någonsin!

Det hela började med att min snälla mamma och pappa kom och hämtade mig efter att ha kört flera timmar ifrån Bohuslän till Skåne :thumbup: Jag hade broddat färdigt Vincent och satt på alla skydden när dom kom. Vi åkte cirka en timma i bilen innan vi kom fram till Gärds, väntade en liten tid och så kom Anna och Malin. Anna red också en häst på banan.



Vi började med att rida fram hästarna en stund så dom var mjuka och varma, sedan hoppade vi fram på en stenmur, sedan en högre som var brevid den lilla stenmuren.






Detta är kul! ;)

Efter det hoppade vi många olika hinder tex kombinationer, vatten, spets mm.







Detta hindret stod på en kulle med en jättebacke både före och efter Anna lärde mig att jag var tvungen att ha tre gånger så mycket ben på hinder i uppförsbacke.






Tack åter igen för allt jag fått lära mig och all hjälp! Bästa gänget=Skönabäck- gänget! :)


Ha det bra!//Annika

Sammanfattning

Hej allihopa! Jag har verkligen inte haft tid att blogga på hela veckan men nu så!


Vi kom till Skönabäck på söndag ca 14.00, då packade vi ut alla grejor och jag vinkade av mamma och pappa. Nästan direkt red jag ut med Vincent, så han fick sträcka på benen. Efter det longerade jag två hästar.

Måndag: Red dressyr med två hästar, och uteritt med två (?) Efter det red jag dressyr i paddocken  med Vincent- i varmtröja :D Jättevarmt.

Tisdag: Longerade tre hästar och red ut med Vincent, Vincent var lika cool och lugn som vanligt :)

Onsdag: Red på terrängbanan med 2(?) hästar. Och det var verkligen storm ute, hästarna var helt galna och pigga :) Jag red dressyr med Vincent i ridhuset, tränade på att byta  galopp, vilket gick super!

Torsdag: Red bara Vincent, men hjälpte Anna med annat. Vincent red jag dressyr med för Anna vilket gick kanon! Lite stark i galoppen men annars jättefin!

Fredag: Lugn och härlig dag idag. Red först ut med en häst, vilket gick bra. Efter det hopptränade jag med Vincent, avstånden var lite långa för Vincent så fick gasa på lite, vilket oftast är det bästa, för då kommer jag rätt på hindren. Vincent kunde inte varit finare idag, jag har världens finaste och snällaste ponny! :)

Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, men på söndag blir det terrängträning på Gärds med Vincent, perfekt inför tävlingen där :D


Fullt med Snödroppar här i skåne :D Jag hörde att det hade kommit snö hemma i bohuslän, haha.

Ha det bra!//Annika

Långt borta i Skåne......

Gästbloggsinlägg:

Allt superbra i Skåne. Rider massor hela dagarna. Vincent trivs. Strålande väder, sol! Ridit i paddocken i Tshirt. Hinner inte ringa, längtar inte hem öht :) Glömt div kablar hemma så uppdatering med foton blir det väl nästa vecka.

(Men ja! Jag har kommit ihåg att byta täcke på Gullan!)

Ha det bäst i Skåne!//Mamma Mu

På väg

Just nu är jag och Vincent på väg till Skåne. Vi åkte för 3 timmar sedan, så vi lär vara framme cirka 14.00.

Åker just nu över Hallands floder.

Imorgon så kommer det vara 11 + grader i Skurup! Jag känner redan värmen igenom vindrutan :)



Ha det bra!//Annika


Första tävlingen för året

Tävlingsdebuten avklarad, Värmland blev det denna gång. Praktiskt då storasyrran hoppar in som coach och hästskötare (fniss). Vi är ju vana vid att åka till Värmland eftersom Sanna läste NV på Lillerud så resan gick fort och lätt. På tävlingsplatsen var det...... ishalt och osandat. Ingen strålande kombination ihop med skodda hästar. Vincent höll på att halka omkull innan vi fått på broddarna men det gick bra. En framhoppning i tält med ryttare som inte kunde ridhusreglerna gjorde ju hela framhoppningen onödigt spännande....

Mammas mobil hann inte riktigt med i vårt tempo ;)

Första klassen helt ok. Vincent kändes pigg och alert. Vi kom på andraplats. Andra klassen kändes han segare och jag red inte tillräckligt bra, behöver mer ben! En oxer stod mitt i en solstråle och ljuset reflerkterades i vattenmattan under. Borde  gått på med mer ben men nu blev det tvärstopp istället. Lade en volt och sedan hoppade han perfekt. Mycket nöjd med kombinationen i allafall, ingen tvekan alls. En bra tävlingsdag! Har nu packat alla hästgrejerna inför veckan. Kvar är mina grejer o kläder. Vi åker neröver i morgon tidigt, hoppas vara framme innan klockan 12. Det är prao-dags, en hel vecka hos Anna (Hassö), Malin, Olivia och Carro på Skönabäck - GÖRKUL! Jag ser fram emot massa ridning och ett soligt och snöfritt Skåne!

Det var kallt i morse!

Ha det bra!//Annika

Inställd hoppträning

Jä&%¤#"a skit, inställd hoppträning på grund av snön som jag bara AVSKYR. Det räcker nu! Vilken tur för mig att vi sticker söderöver på söndag:


Ser ju ut som om vi kommer att ha det toppen även med vädret :)
Jag och Vincent ska vara på Skönabäck hela veckan, det är prao och jag har sån tur att jag får göra den hos alla trevliga Skönabäckare! Vi åker ner på söndag men är ute på vägarna på lördag med - första tävlingen för säsongen :)

Ha det  bra!//Annika

Hoppträning 7/3

Idag tränade jag för första gången för en tränare som heter Jens. Träningen gick jättebra. Vincent var pigg men ändå lugn och styrbar. Vi hoppade ett räcke på ena långsidan, ett galoppsprång till en kombination, räcke till oxer, vilket gick jättebra. På nedre delan av ridbanan mot läktaren var det också en kombination, räcke  - plank vilket gick ännu bättre. Även på nedre sidan av ridbanan stod en kombination, upphöjd bom till kryssoxer vilket gick bra men jag ska låta Vincent ta sig över hindret själv, för jag grejade med tygeln över kryssoxern, försökte lyfta liksom. När vi hoppade banan i slutet avslutades den med att vi gick in på en volt och hoppade en solfjäder. Det var svårt att hinna med att böja på rätt sätt. Vincent fick ta i och jobba på med bakbenen. Att träna mer på: upphöjda bommar, låta Vincent hoppa av mer okomplicerat. Låta bli att "mecka" med handen :) Rolig träning, känns riktigt bra inför helgen.

Ha det bra!//Annika

Vår!

Idag har jag verkligen vårkänslor. Det är 8 grader + och en jättevärmande sol. Jag red Vincent först på gärdet och tränade på övergångar och skritt till galopp, vilket gick jättebra. Efter det red jag ut på asfalten med honom, det är väldigt stärkande för honom. Hoppas verkligen att detta vädret håller i sig så det går att rida :)



Ha det bra!//Annika

Underbara värme!

Idag efter skolen red jag ut med Vincent. Det var ingen snö på grusvägarna eller på asfalten. Vi kunnde äntligen galoppera ute :D Vincent var väldigt pigg, men han var tvungen att lyssna på mig ändå. Det var helt tyst runt omkring när vi red. Inte en bil i närheten. Så himla skönt när man bara hör hovar runt om sig :).



Ha det bra//Annika


Vila

Bägge hästarna vila idag. + Tack för all hjälp skönabäck gänget! :thumbup:



Ha det bra!//Annika

Karro träning(Söndag)

Träningen gick jättebra. Jag testade ett nytt bett på Vincent som han gick ännu bättre på :) Han var mjuk och fin i uppvärmningen, men lite mer taggad i själva hoppningen. I slutet hoppade vi en studs-serie med en oxer i mitten som jag skulle ha ett gallopsprång före och efter, vilket gick jättebra.




Ha det bra!//Annika

RSS 2.0