Schockemöhle

Dom flesta vet ju att Paul Schockmöhle har köpt Totilas i 2010. Men nu har han även köpt den vackra KWPN-hingsten Bretton Woods, Otroligt vacker häst! Han är fem år gammal och 1.78. När jag kollar i hans stamtavla ser jag att Johnson är hans pappa och Johnsons pappa är Jazz vilket många vackra dressyr hästar är efter.

Bretton Woods:





Bretton Woods pappa: Johnson



Och Johnsons vackra pappa Jazz:



Hoppas att Bretton Woods kommer utvecklas till något riktigt bra/bättre! :)

Ha det bra!//Annika

VARMT

Ne nu är det för varmt. Det har vart 29 grader dom senaste fyra dagarna, inte alls trevligt. Men jag och Vincent har kämpat på i värmen!

Igår hoppade vi lite. Vi hoppade sockerbitar som jag hade staplat två stycken så det blev ca 100-110 cm. Jag hade bara ett hinder för jag ville träna avstånd, att komma rätt på hindret. Det gick kanon bra! Vincent är en krutburk just nu :) Han tycker det är SUPERKUL!

Idag red jag ut barbacka. Det var så fruktansvärt varmt fast det var kväll. Vi tränade lite galoppintervaller vilket gick toppen :) Det var säkert 30 grader när vi red så jag vände tillbaka efter ca 30 minuter.

När jag kom tillbaka badade jag honom, han verkade tycka det var skönt. :)
Han har stått inne ifrån klockan 14 till ca klockan 19, skönt för dom att slippa vara ute bland alla äckliga insekter.



Ha det bra!//Annika

Svaren

Hej! Här kommer svaren ifrån frågestunden :)

* Sara: tävlar du fälttävlan? isåfall hur länge har du gjort det?

Japp jag tävlar fälttävlan :) Jag har gjort det i ca ett år. startat 9 st och dom bara med Vincent.

* sonntags, en hästblogg: hur länge har du haft din häst?

Jag har haft Vincent i nästan fem år ( i september blir det fem ) och Gullan i ett år och två månader :)

*
Julia W ( T E A M R Y T T A R N A ) : Följa varandra via bloglovin?

Absolut! :D

* Emmy: Vad är din favorit film?

Hmm svår fråga... Gillar många, men Harry Potter är en av favoriterna :)

* Emilie : Ska vi följa varandra via Bloglovin?

Såklart! :)

* Anonym? : allt bra?

Allt är fint! Själv? :)

*
Sannalitens.se : Har du varit i Turkiet?

Nej, faktiskt inte men det verkar som ett fint land! :)

*
Guevacci - Blog of Awesomeness! : Vill du bli dagens blogg? :D

Varför inte ;)

Det var allt i från denna gången, ha det så bra!//Annika


FRÅGESTUND

Jag hade tänkt att köra en frågestund här på bloggen , för första gången dessutom. Jag svarar på frågorna på fredag. Så med det sagt, FRÅGA PÅ! :)



Hemma

Nu är jag hemma igen. Hovslagaren kunde komma tidigare så han kom klockan 11. Han blev färdig ca 12 och då var ju planen att träna lite NH men pappa ringde några samtal och fixade att min kusin kunde komma med nycklarna till stallet, super snällt!

Jag red först ungefär 30 minuter i paddocken för att känna att han lyssnade på mina hjälper och vad jag ville. Efter det red jag ut i ca 30 minuter, det var strålande sol och helt underbart väder :) Han var jättefin när vi red ut, vid en lång raksträcka så räknade jag ner  från fem (som dom gör i startfållan i terrängen ) Jag sa bara fem fyra tre två ett rid, och då såg man verkligen fälttävlans ponnyn kom till liv i honom:) Han tyckte det var super kul! Han är så snabb Vincent, jag fick jätte många farttårar :) Men jag hade ändå sån kontroll på honom att jag lätt kunde minska tempot och gå ner i från full fart till skritt - på ett mjuk sätt, härligt!

And remeber folks: Goals are dreams with deadlines!



Ha det bra i värmen!// Annika

Stallet

Om ungefär en halvtimma ska jag dra mig till stallet. Hovslagaren kommer klockan tolv och sko honom. Jag hade även tänkt att rida men såklart så har jag glömt mina nycklar till mitt skåp i pappas bil, suck. Men istället så tänker jag göra NH (Natural Horsemanship) med honom. Ska träna på att han ska lyssna på min röst, följa efter mig och att han ska kunna stå stilla o jag kan gå därifrån.

Ha det så bra!//Annika



Nu ska jag ta mig i kragen

och blogga! Jag vet att uppdateringen har varit kass men haft fullt upp.
Planen var ju att galoppintervalla men det var för blöt helt enkelt.

Så det blev dressyr i paddocken idag med. Han var fin idag, lite okoncentrerad ibland men jag fick honom mellan hand och skänkel väldigt bra och då gick det super! Jag tränade på att han skulle vara så avslappnad att jag kunde ha vilken form jag ville ( tävlingsform och lång och låg ) GUD vilka ökningar jag fick honom göra, helt amazing var han! Bara längde på steget utan att bli "ponnytrippig", härligt!

Väldigt härligt att vädret har varit bra idag! Då lyckas det torka upp lite mer i skogen osv.
När jag kollar på YR så säger dom att det bara kommer vara mulet på fredag annars upp till 21 grader och inte mindre än 16 grader, säger dom nu.

Imorgon så är det dressyr på eurosport klockan 17.25, kul!
Det sägs även att det är ifrån falsterbo och Patrik Kittel är med :D

'

Ha det bra!//Annika

Dagens ridpass

Blev i ösregn, SUCK. Jag är jättetrött på regnet nu, det har hållt på förlänge.

Jaja, vi red dressyr i regnet ändå så. Jag red i ca 30 minuter. Han var väldigt fin idag :)

Jag tränade på att jag kunde få honom så lång i formen som möljigt, vilket gick jättebra.
Han är väldigt fin nu Vincent verkligen på topp, härligt!

Imorgon planerar jag att träna galoppintervaller imorgon om vädret håller i sig :)


Jag hittade en bild ifrån 2009 när jag och Vincent kom på andra plats i våran första LB. Jag gick ut som nummer tre av 35 starter och blev slagen av sista ryttaren med tre hundradelar. Härliga minnen :)

Inskaffat idag

Idag så har jag inskaffat ett par nya gummistövlar till malmö. (hoppas dock jag slipper använda dom ;) )

Så här ser dom ut:


( fast mycket snyggare i verkligheten, omgjorda i paint fast dom har dom märkerna)

Ha det bra!//Annika

Malmö City Horse Show

Förra året så var jag och mamma på MCHS(Malmö city horse show) Det var verkligen jättekul! Vå åkte då ner på fredagen och var inne på arenan lör-sön då kollade vi på terrängen och banhoppningsprovet. Fast det var en sak som inte var så +. Det ÖSREGNADE hela tiden och det var inte lite regn heller. Så mycket hade det inte regnat på 100 år i Malmö. Men vi hade det väldigt roligt. Vi var nära att bli träffade av skor (hästarnas alltså) på terrängen nästan hela tiden flög det av någon sko med broddar i :P

Men i år så ska vi tillbaka dit :D Det ska bli jättekul, jag hoppas dock att vädret blir lite bättre än sist ;) Denna gången ska vi vara nere fre-lör-sön då ska vi se dressyr, terräng och hoppning (det är en 4* fälttävlan)

Det är redan 3-7 augusti så det är snart, kul!

2013 kommer även MCHS få EM i fälttävkan! Något att längta till :)



Ribban ifrån förra året

Ha det bra!//Annika

Dressyr

Idag ska jag och Vincent rida dressyr. Inte så länge, ungefär i 30-45 minuter. Jag hade tänkt att träna mycket i skritt och att han ska vara alert för min skänkel. Jag ska rida i kväll då yr säger att det ska bli lite varmare då, hoppas! :)


Vincent och jag ifrån km, vann alla starter vi startade i +KM mästare :)

Ha det bra!//Annika

Löshoppningen

Löshoppningen blev idag i ösregn, härligt -.- Men underlaget i paddocken klarade sig så det var fritt fram att löshoppa. Vincent var sjukt fin idag! Hoppade spänstigt och med otroliga bakben. Han fick hoppa som högst idag 1.35, vilket han tyckte var så kul att när jag försökte stanna honom så var han så pigg så han fick hoppa det igen, min fina prinz :love:

Han hoppade 1.35 tre gånger.

Det blev tyvärr inga bilder som jag lovade(jag ville inte utsätta min Iphone för det :P ) Men mamma filmade när han hoppade 1m och 1.20 så dom kanske kommer upp här i bloggen :)

Ni får ha det så bra i det härliga regnet!//Annika

Här är några härliga vidior i från youtube :)
Värda att se!

http://www.youtube.com/watch?v=Ij-uq-ukaTM

http://www.youtube.com/watch?v=G59yZ3vfz0o&feature=related

Planerna för söndag

Imorgon så ska vi äntligen LÖSHOPPA igen! :D Det kommer att bli jättekul! Jag,mamma och några till "fikakärringar" ;) ska mötas vid stallet klockan 11.00. Jag ska försöka att ta så många bilder som möjligt imorgon. Jag får se hur högt jag låter Vincent löshoppas, sist så löshoppades han 1.30 och det gick fint! Men om det är 300 grader imorgon så får vi helt engelt se hur jag gör. Men om det är bra väder så blir det nog 1.30 om allt stämmer :)

Ni får ha det så bra!//Annika


Bild på Vincent ifrån löshoppningen sist :)

Regn,regn,regn

Idag har det regnat rejält här, suck.

Men det klarnade upp vid ungefär halv två så då passade jag på att åka och rida ut med Vincent. När jag tog ut honom för att rida så var det väldugt fuktigt i luften. När jag hade ridit i ungefär fem minuter så började det spöregna och då menar jag verkligen spöregna, Jag blev dyblöt på några minuter bara. Men jag tänkte att när vi ändå hade kommit iväg så var det inte lönt att vända. Det var halt i skogarna så jag höll mig på grusvägarna. Han sköte sig jättefint idag! Jag mötte flera som var ute och joggade ute i regnet( :P ) När jag skrittade hem så hoppar det ut två stycken rådjur mitt framför oss, Vincent reagerade inte ens, jag blev mer paff än han. Han var väldigt cool idag, vilket var jättekul!

Hoppas att ni får en bra eftermiddag/kväll



Ha det bra!//Annika

Bägge putsade :)

img_9297 (MMS)

Bägge putsade :)


Bilder på dressyrstövlarna före och efter

img_0198 (MMS)

Bilder på dressyrstövlarna före och efter


Putsar

Idag har jag varit och tagit in Vincent ifrån hagen. Han ska få stå inne och vila/sova i några timmar. Sen lite senare i eftermiddag så ska jag hoppa med Vincent eller rida ut :)

Just nu sitter jag och putsar mina stövlar, före och efter bilder kommer upp lite senare idag.

Ha en bra dag!//Annika


Denna skokrämen andvänder jag.

Äntligen!

Till slut klarnade himlen upp och jag åkte för att rida dressyr med Vincent.
Han var jättefin idag! Väldigt alert för min skänkel och han lyssnade väldigt bra :)
Jag red fram han i skritt i ungefär 30 minuter med skänkelvikningar, framdelsvändningar och halter. Det gick jättebra men han blev lite spänd när jag red förbi grinden till paddocken, men jag pratade med honom och då slappnade han av och lyssnade otroligt bra :) I traven var han också jättefin! Jag övade på förhållningar och ökningar vilket han lyssnade väldigt bra på. I galoppen var han helt underbar! Han hade en sån rund och härlig galopp jag kunde korta galoppen på honom mycket utan att den blev fyrtaktig. I galoppen övade jag på att rida på stora mittvolten och på öppna delen gjorde jag från galopp halt och från halt till galopp. Han var verkligen jättefin idag, han är verkligen på topp nu! Härligt :)


Lite ovissade härliga bilder på mig och Vincent när vi tävlar fälttävlan(i år)




Sista hindret

Min nya favorit bild på mig och Vincent :)

Godmorgon

Jag har varit vaken i cirka en timma nu, jag måste erkänna att jag tycker att det är väldigt roligt när man går upp på morgonen och det spöregnar ute och det är svinkallt, love it! NOT. Såklart  hade jag även hängt ut två schabrak som precis hade blivit tvättade, dom fick en extra tvätt! ;) Som tur var är det bara vardags  schabrak. Jag såg på tv att det hade åskat jättemycket inatt, hoppas det inte har drabbat er. Vi har klarat oss här i bohuslän.

Idag är planen att rida dressyr på Vincent om inte regnet öserner. Jag kollade precis på yr.no och det ska regna jättemycket här, och även på lördag, suck.


Det kommer vara ganska varmt fast det kommer regna mycket.



Ha det bra!//Annika

Lång dag...

Somsagt så kom hovslagaren idag, han skulle komma mellan 16-18.
Men med min vanliga tur kom han klockan 20.15, jippie! Jag åkte till stallet klockan 15.00 för att kunna rykta igenom honom och putsa mina saker. Jag klagar inte på hovslagaren för han var bara snäll att han kunde komma i sån hast. Men jag hade ju tänkt att rida dressyr efter hovslagaren hade varit där men klockan rusa iväg till 21.00 och då orkade varken jag eller Vincent , då hade jag varit i stallet i 6 timmar utan att göra nånting, jag var nära på att somna flera gånger i väntan.

Det gick bra när han skulle slå på skon. Men jag hade också märkt att vänster framsko också var lös, så han gjorde två nya framskor. Vi tänkte att det var konstigt eftersom han tappar aldrig sina skor ( jag har haft honom i 4.5 år) Men då kollade hovslagaren i sin kalender och då så skulle han skos på onsdag klockan 12.00 nästa vecka + att vi har tävlat ganska mycket fälttävlan vilket jag tror att skorna har blivit lösare pga all lera osv.

Så det enda som väntar nu är sängen! Ni får ha det så bra!

//Annika


Just nu sitter jag i stallet och inväntar ...

img_9114 (MMS)

Just nu sitter jag i stallet och inväntar hovslagaren. Än så länge har jag hunnit med att städa lite mer i mitt skåp och putsat alla mina grejor. Vincent är inne och tuggar på hö som en liten prins.


Tack Goldponnyn

Stort Tack till http://goldponnyn.blogg.se/
Tack för att du kommer göra så jag "syns" ;)



Ha det bra!//Annika

Godmorgon!

Godmorgon! Idag kommer somsagt hovslagaren och ska slå på Vincents tapsko, skönt!
Om det inte blir försent så hade jag tänkt att rida dressyr med Vincent. Vi ska träna på skänkelvikningar, ryggning, förvändgalopp och från halt till galopp.

Förövrigt är det ju sol idag, alltid ett plus :) Det har varit så himla konstigt väder den här veckan och förra, lite soligt men mest bara regnigt. Hoppas solen håller i sig!


Ha det bra!//Annika

The One And Only

TOTILAS :love:

http://www.youtube.com/watch?v=RLc0WHx6V6A&feature=related

Hemma

Efter ett ganska bra tag ;)

Vincent mådde prima, han är i så himla fin form nu! Jag har fått beröm av många av mina tränare för att han är riktigt fin nu :)

Som tur är kommer hovslagaren imorgon! Världens BÄSTA hovis= Henrik!
Han kommer mellan 17-18 så då kommer jag vara i stallet.




Inget svar

Inget svar ifrån hovslagaren än, men jag hoppas att han kan komma snart så jag kan rida Vincent igen. Idag så ska jag åka till stallet vid ca 12. Då ska jag ta in honomoch pyssla  lite, jag ska även låta honomstå inne och sova några timmar med BackOnTrack.


Ha det bra!//Annika

...

Det blev ingen galoppintervall träning för oss. Vincent har tapat höger framsko och slitit ner den ganska rejält :( Jag hoppas att hovslagaren kan komma snart och slå på den.
Så det blev bara pyssel idag med gubben och en rejäl städning av mitt skåp där jag har mina sadlar, träns osv (kan visa er en bild imorgon kanske :) ) Vilket verkligen behövdes! Gud så mycket skit som bara låg och tog plats.

STORT TACK TILL MIN UNDERBARA SYSTER som fixade stallplats till Vincent och lät oss bo hemma hos henne när vi var och tävlade i Trossnäs (Min syster bor i Karlstad) God mat fick vi också! :) Tack sis :love:


Jag och Vincent, Sanna och Gullan sommaren 2010

Galopp Intervall

Nu dom senaste veckorna efter Trossnäs så har jag tränat mest på att bygga upp Vincents grundkondition för att han ska orka gå längre sträckor i terrängen tex. Jag har tränat galopp intervaller med Vincent ganska länge. Först börjar vi med att rida fram ganska länge ca 30 minuter, rida äver stockar och stenar för att få honom att lyfta på benen. Efter det travar jag i 8 minuter och skrittar i 3, upprepar detta 3 gånger. Detta kallas trav intervaller vilket jag gör separat ungefär 1 gång/vecka. Galopp intervallerna värmer jag upp på samma sätt fast ungefär i 20 minuter över stock och sten, sen i början med en häst som inte tränat detta länge kan man galoppera i banhoppningstempo i 3 minuter och sen skritta i 3 minuter upprepa detta 3 gånger.

Med Vincent som jag har tränat detta i ungefär 7 månader så jag gör såhär här: Galopperar i ca 4-5 minuter i vanlig galopp och efter det skritta 4 minuter sen upprepar jag detta 2 gånger. Detta är ju olika häst till häst hur hög grundkondition dom har osv men det passar Vincent väldigt bra. Muskler kräver 48 timmar för att återhämta sig därför ska man rida mycket varierat för att få en musklad häst. Jag Galopp intervallar ca 1 gång i veckan. Och det är det vi ska göra i dag.



Ha det!//Annika

Magic Brush

För ungefär två veckor sedan kom mamma hem med ett set Magic Brush. Jag blev jätteglad jag har önskat mig dom länge :) Det är tre stycken borstar: En för pälsen, hovarna och benen. Med Magic Brush får man bort: damm, hundhår, katthår, hästhår, sand och grus, Snö mm. Och dom dammar inte! Den är jättelätt att göra rent självaste borsten vilket är ett stort plus! Det är den bästa borsten någonsin enligt mig.

Finns i fina färger också :)


Trossnäs bilder

Lite senare än menat, men tillslut här är bilderna:
Suddig,men glad och felfri :)




Framhoppning till terrängen.


Precis innan start


Näst sista hindret innan målgång.


Prisutdelning :D


Glad :)

Ha det bra// Annika

RSS 2.0