Gbg-horse show

Igår var jag på horse showen. Det var jättekul! Det roligaste var

Reem Acra FEI World Cup™ Dressage Grand Prix

Adelinde Cornelissen och Parzival är verkligen ett perfekt team! Dom var helt underbara att titta på. Dom fick allt att se så enkelt ut. Hon vann klassen (ganska självklart) Tvåa och inte långt efter var Patrik Kittel och Scandic som också red jättefint. Det blev också en del shopping på mässan ;)

Idag vilade bägge hästarna. Det gick knapast att gå utanför dörren utan att ramla. Men imorgon (om det går att köra) ska jag och Vincent träna för Karro.


Torsdag

Just nu sitter jag i bilen på väg hem :( Längtar redan tillbacka. Idag tränade jag dressyr för Anna och resultatet blev jättebra! Tränade på ryggningar, framdelsvändningar och att han skulle vara fokuserad på mig. Vi tränade också på att byta galopp, och Vincent är som helt annan häst! Byter jättelätt :) Måste bara fortsätta träna på det. Så han kommer ihåg det :)


Del av gammal byggnad på Skönabäck över 500 år gammalt

Ha det bra//Annika

Onsdag

I onsdags så tränade vi terräng fast i ridhuset, vi byggde fram coffin, spets, två hinder som stod jättesnett, lastpallar och studs. Träningen gick skitbra! Bästa träningen någonsin. Vincent var verkligen taggad. På alla hinder förutom coffin och studsen skulle man ha terrängtempo :D (Vincent och jag e bra på att gasa på ;) ) Tillslut hoppade vi nästan alla hinder på 1.25 :) Red inga fler hästar idag för det var många som var med på träningarna och några visningar.



Ha det bra//Annika

Tisdag

I tisdags hade jag FULLT upp :) Alla hästarna fick mat kl halv 6 (på morgonen), och klockan åtta skulle en hoppbana vara frambyggd i ridhuset och hästarna framridna. Träningen gick jätte super super bra!!! Jättenöjd :D I slutet hoppade vi banan på 1.20 :) Efter det red jag ut på en häst som heter Bluppan som gick jättebra. Efter det red jag dressyr på Diva, tillslut gick hon jättefint :)

Förövrigt snöar det jättelite "fin" snö, och solen värmde jätteskönt:) Här är det ingen snö på backen och plus grader! :D



Ha det bra!//Annika

Måndag

Jag har haft väldigt dålig internet anslutning i skönabäck men nu går det! Just nu har vi lastat Vincent och är på väg hem... Kommer verkligen att sakna Skönabäck, längtar tillbaka redan.

Men i måndags red jag först ut med Diva villket gick jättebra! En jättegullig häst som tävlar 1.30. Lite senare red jag med Vincent för Anna. Vi byggde fram bommar på en raksträcka och två stycken på medellinjen. Målet med detta träningspasset var att Vincent skulle vara rak över bommarna och byta galopp över bommarna på medellinjen. I högra varvet gick det jättebra att bytta galopp men i vänster hade vi det svårare, men tillslut fick vi till det! :)


Det isolerade ridhuset :)

Ha det bra//Annika

Tränat

Nu har jag precis kommit in efter en lång dag. Men igår så kom vi fram ca 10.00, och då började jag mecka lite med Vincents mat mm. Efter det så longerade jag två hästar, Diva och Amigo, vilket gick super! Idag gick jag upp kl halv sju och åt frukost och gav sedan Vincent mat. Sedan åkte jag med Anna(Hassö) och stalltjejerna till en hopptävling. Vi hade med oss tre hästar och alla gick det bra för :D Direkt när vi kom hem så ryktade jag Vincent och sadlade. Sen hade jag en dressyrlektion för Anna i det isolerade ridhuset :) Det var min dag :)


Del av stallet

Ha det bra!//Annika

Framme Skönabäck

Efter 6 timmar fick Vincent äntligen komma ut och sträcka på benen på stallplanen vid Skönabäcks herrgård. Bar ut alla grejer och vinkade iväg bilen med alla mammor som skulle vidare ner till Ystad för o hämta ny ponny till U&W, sedan tillbaks norrut till Vårgårda där ponny nr 2 skulle på (S&S). Dom hade så bråttom att vi nästan hoppade av i farten :). Vincent & jag är här på lovet för att träna för Anna Hassö, kul!


Foto: Bass Nilsson, Ystads Allehanda



Tidig morgon

Nu har vi precis kommit in i Göteborg. Vi åkte till stallet ca kl 03.00 så lite tidigt ;)

Men igår tränade jag dressyr med Vincent, och det gick jättebra! Vi tränade på bakdelsvändningar och att Vincent skulle gå fram bättre för skänkeln. I Göteborg är det ca -11. Men i skåne som jag ska till, så är det bara ca -3 :) Jag ska vara i skåne tills torsdag och sen på fredag blir det Göteborg Horse Show, Jag längtar mest efter att få se Morgondagens vinnare, och dressyren :)




Ha det bra!//Annika

Träning 16/2

SNÖSTORM! Det snöade jättemycket igår på väg till hoppträningen och hem. Det kändes som om däcken släppte ibland men annars klarade vi oss bra. Hoppträningen med Vincent gick bra, jag är nöjd. Vi hoppade tre hinder på ena långsidan med 4 galoppsprång emellan. På andra långsidan var det ett räcke och en oxer, där emellan skulle det vara 6 galoppsprång och 5 när vi hoppade högre. Vi hoppade också två stycken titthinder som stod på snedden i mitten av ridhuset. Det gick bra att hoppa långsidan med dom tre hindren, men jag fick gå på honom lite så vi fick fyra galoppsprång igenom. Den andra långsidan gick bra att hoppa på 6 galoppsprång, men när vi höjde och jag skulle komma på 5 galoppsprång var det svårare, Vincent tar ganska korta galoppsprång så jag måste träna på att få större galoppsprång. Titthindren gick jättebra, han reagerade inte alls på dom. När vi satte ihop allting på en bana och höjde gick det super! Ett väldigt bra pass :)

Idag vilade bägge hästarna, men imorgon blir det dressyrträning med Vincent.

Hajjerna - vattenhindret i full galopp. Glada hästöron och glatt leende ryttare.

 

Ha det bra!//Annika


I Skolan

Just nu är jag i skolan och har svenska men gör en liten paus för bloggen ;)

Idag är det hoppträning med Vincent kl halv åtta, det ska bli superkul.
Jag håller också på att skriva en pack-lista till skåne :)







Ha det bra!//Annika

Stallet 14/2

Idag vilade bägge hästarna. Jag tog först in Gullan och klippte hennes man. Hon var lite otålig i början när jag klippte henne men hon lungnade ner sig efter en stund. Efter det tog jag in Vincent och finputsade på hans man, vilket också gick bra :)




Framhoppning Flyinge 2010.

Ha det bra!//Annika

Karro träning13/2

Idag var det markarbete/hopp träning för Karro. Träningen gick bra vi hoppade 2 räcken på varje kortsida och ett räcke på mitten. När jag gjorde övningen i en åttvolt så gick det också bra men Vincent blev lite het i slutet. Men jag är jätte nöjd med honom! :)

Vattenhinder Flyinge 2010

Ha det bra!//Annika


Dressyrträningen

Dressyrträningen gick jättebra. Han var väldigt avslappnad och lyssnade bra på mina hjälper. Vi tränade på skänkelvikningar på volt, få Vincent lägre ner i formen, framdelsvändningar och halter. Jag behöver träna mer på halter och att han ska lyssna på minsta lilla hjälp.

Tävling Ale-Jennylund, missade placering med mindre än 1 poäng :)

Ha det bra!//Annika



Dagen 11/2

Bägge hästarna vilade idag. Det är is under snön här i bohuslän = jätte halt.
Det går inte ens att rida i detta vädret. Men imorgon på förmiddan ska jag och Vincent på dressyrträning. Vi åker senast 8 så sovmorgon blir det inte direkt. Söndag är det Karroträning - kul! Nästa vecka måste jag börja planera packningen det är en del som ska med på läger. 2 av det mesta utom hästar :), dressyr o hoppsadel, samma med tränsen, benskydd och lindor och allt annat. Det ska bli jättekul! Skåne känns som landskapet jag vill bo i!

Malmö City Horseshow 2010. Ribban, som DRÄNKTES i spöregn!
Ha det bra!//Annika

Hoppträning

Hoppträningen med Vincent igår gick jättebra. Lite segt och trögt i början men i slutet av passet var han jättefin. Planka på mittvolten, linje på långsidan och två oxrar på snedden. När vi hoppade plankan i höger varv kändes det som om han "gled" ut lite till vänster. Vi är väl ringrostiga :)

Bägge hästarna vilade idag. Det har snöat hela natten. Igen! 
Ha det bra!//Annika

Dessanträning på Hajjerna



Jag vill ha vår - NU!

Snö och sedan spöregn, massa ny is. Ingen ridning med andra ord... Mockade och  grejade i stallet med hästarna medans Ma var i fikarummet och babblade :) I morgon blir det iallafall ridning, hoppträning.
Tittade igenom massa foton här kommer några sommarbilder :)

Gullan - första veckan



Jag och Vincent, syrran och Gullan



Vincent med solbränd näsa
Ha det bra!//Annika

Stallet

Idag longerade jag Gullan. Hon var lugn och lyssnade väldigt bra :). Vincent fick vila idag.


Ha det bra!//Annika

Karro träningen

Igår tränade jag och Vincent markarbete för Karro. Det gick bra, med tanke på att jag inte har tränat hoppning på länge.


Idag red jag barbacka i paddocken med Vincent. Jag tränade på övergångar och från skritt till galopp, vilket gick bra.


Ha det bra!//Annika :)


Träningen

Dressyrträning för Dessan igår. Vi tränade på att ha mer koll på yttersidan, övergångar och finlir med sitsen. I slutet gick han jättebra. Idag fick Vincent och Gullan vila.




Stallet

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet. Hästarna vilade idag. Vincent fick lite extra pyssel, jag klippte och fixade lite med hans man.  Foton från stallet (tagna m dålig mobilkamera)



Nyfikna Gullan





"Ge mig mat - NU" Gullan är alltid hungrig :)

Ha det bra//Annika

RSS 2.0