Nu är jag hemma! Korsat hallandsåsen! :)

img_2094 (MMS)

Nu är jag hemma! Korsat hallandsåsen! :)


Nu har vi kommit ca halvägs. Vi stannade n...

img_3404 (MMS)

Nu har vi kommit ca halvägs. Vi stannade nyss vid en bensinmack och tog ut Gullan. Vi gick med henne och lät henne beta. Sen gick hon snällt på transporten igen, STENCOOL är hon!


Idag åker vi ner till älskade Skåneland! V...

img_8997 (MMS)

Idag åker vi ner till älskade Skåneland! Vi åkte hemifrån 06.00 upp till Värmland, hämtade Gullan och nu är vi på väg ner till Skåne.  Gullan har skött sig under färden, bara vevat lite med frambenen. Nu har vi ca bara fyra timmar kvar! LÄNGTAR!!!


DRESSYR KM




En väldigt skön repris!

Vilken kanon ponny Vincent är!
Första dagen vann Frida och han nästan förklassen sedan vinner dom andra klassen som enda nollan! Dagen efter vinner vi allting, i år igen!  Fick även bättre procent i år än förra så framsteg har vi allt gjort! Hade faktiskt bäst resultat av alla dvs både häst och ponny. I båda klasserna :) :)


HOPP KM

Idag så var det hopp km. Det var Frida som tävlade Vincent ida, då dom har blivit med fux ;)

Underlaget var jttedåligt. Det var minst 5 hästar som gick omkull ( och dom red i normal banhoppningstempo)
En häst blev blockhalt till och med! Stor tumme ner för det!

Jag tror jag var 100% mer nervös än var Frida var! Jag blir alltid sån! Spelar ingen roll om det är någon som jag bara känner personen lite, så länge jag hejar på personen så blir jag jättenervös för deras skull.

I förklassen (LD) vågade jag knappt titta,haha! Men dom var felfria i grunden och sen i omhoppningen gör Frida värsta omhoppningssvängen! Jag tänkte: VAD I HELA VÄRLDEN GÖR HON? xD. Men sen berättade hon att hon svängde mer än planerat och Vincent var lite väl lyhörd. Men dom klarade det hindret felfritt! Sen var det bara två hinder kvar. Oturligt nog rev hon näst sista hindret. Ett riktigt skit pet i från Vincents sida, men men. När Frida hade hoppat färdigt hindren och gick ner i trav halkade Vincent till och satte sig nästan på rumpan! Då övervägde vi lite ifall hon verkligen skulle starta KM klassen, hellre än hel häst.

Sedan när vi kollade på resultaten kom Frida precis utanför placering och om Vincent inte skulle rivit hade dom vunnit med mer än 4 sekunders marginal!! Det är inget dåligt resultat för första tävlingen! Vi ser det som en vinst ;)
Hon startade KM klassen men tog det lugnt.

Andra klassen vågade jag kolla på hela. Det var en LC och om två ekipage eller fler var felfria blev det omhoppning. Det var två innan Frida som rev eller vägrade. Frida går in gör en KANON runda på Vincent! Felfria! Det var bara ett ekipage kvar efter Frida och hon rev sista hindret! Så Frida vann den klassen! :D STORT GRATTIS!!!

Frida tävlar inte för Tark så bucklan fick hon inte hem, men en blågul rosett blev det!

Imorgon blir det dressyr KM och jag ska försvara titeln!!


Framhoppning!


Prisutdelning :)




Inte den sista Vinnarrosetten dom fick tillsammans ;D


(ifrån förra året, vann alla klasser!)




UNGHÄSTCLINICEN

Bättre sent än aldrig ;)

Clincen var UBERBRA! Roffe hade väldigt bra tips och tricks att säga! Det var absolut värt det att förlora en natts sömn!

Han pratade mycket om rakrikning, vilket är viktigt med unghästen.

Jag filmade en hel del när han red så jag ska slänga ihop en video ifrån det.


Jag "hittade" en väldigt vacker hingst nere på Flyinge! Man fick egentligen inte gå in i hingststallet efter klockan 17.00 men dom hade ju inte stänkt dörarna ;) Så det blev en snabbvisit i hingststallet också.

Suck

Jag har försökt att skriva inlägg här på bloggen fyra gånger denna veckan men varje gång jag ska bifoga bilder så kraschar min dator. Jag ändvänder nu Internet Explorer vilket jag egentligen aldrig använder men eftersom Mozilla Firefox har bestämt sig att absolut inte fungera med blogg.se så blir Explorer istället.

Detta har vi gjort i veckan och ska:

MÅN: Jag och Frida skulle egentligen rida i paddocken, men den var upptagen hela kvällen. Istället red vi ut bägge på Vincent barbacka. Han tyckte det var superkul! Pigg till max! Vi red bort mot havet där vi lät han gå i. Han hade vatten till ca knäna. Han envisades med som vanligt att dricka ur havssaltet, haha! Rätt var det va så vände han om och travade ur vattnet. Jag och Frida var inte med på det för fem öre, Frida höll mig om midjan och då känner jag bara hur vi glider åt höger! Men vi höll hos på, tur det. Det hade inte varit så skönt att få ett dopp så här års ;)

TIS:
Red dressyr. Han var fin lite stel i högersidan men annars inget att anmärka.

ONS: Hoppning i paddocken, både jag och frida red. Tränade på att hoppa diagonalt och omhoppningssvängar vilket Vincent tyckte var VÄLDIT kul!

TORS: Red dressyr i ca 40 minuter. Han var verkligen superfin! Lite stark men annars helt underbar! Tränade på delar ur dressyrprogram.


FRE: (IDAG): Lätt skritt. Jag och Frida ska bada Vincent, Knoppa honom, fläta svans mm.

LÖR: Hopp KM. Pilot Frida.

SÖN: Dressyr KM. Pilot jag.

Bilder ifrån denna veckan:





(dåliga mobil bilder ;) )





Ha det bra!//Annika

Vincent gör min dag

Jag vet att jag har bloggat uber dåligt men jag har haft prov o inlämmningar varje dag denna veckan, och skolan går före.

Nu när det är trista dagar i skolan är Vincent min räddare i nöden. Han är så underbar att rida, mjuk o fin. Han får mig på superbra humör, jag bara sitter o ler hela tiden när jag rider.

Denna veckan så har jag bara än så länge ridit dressyr, vilket går kannon! Frida var med mig igår o red. Det ser verkligen bra ut! Vincent är ingen ponny som man kan sitta o åka på. Man måste vara rak o göra saker rätt för att få resultat, vilket Frida verkligen lyckas med! Det går bättre för varje gång hon rider honom :D

Idag red jag ju som sagt dressyr och vilken underbar ponny jag har. Han var så lydig, riktigt fin var han idag. Han var dock lite stel i nacken i högervarv. Så jag ska massera honom tio minuter efter varje ridpass bara för att. Imorgon så ser planen ut än så länge ut: Skön uteritt med bara skritt. Hoppas vädret håller i sig!



Ha det bra!//Annika

Nu (tidsinställt)

Nu sitter jag och ser på (och lyssnar) när Rolf Göran berättar om unghästar! :D


Numer 12 (LISTAN)

5 saker du kanske inte visste om mig:

1. Vincent var min första ponny?

2: Jag är ganska lång (170)

3: Jag får alltid farttårar när jag rider.

4: Att jag har gått på samma skola i 10 år?

5: Att jag föredrar fuxar? (kanske inte så konstigt då jag har två ;) )



WIIEEE

Idag kommer det vara en av dom bästa dagarna detta året. För idag ska nämligen jag och Ann-Louise åka hela vägen ner till Skåne och Flyinge för att se på Rolf-Göran Bengtsonss Clinic om unghästar :D Det är helt perfekt då Gullan är unghäst, och jag behöver mycket inspration och lärdom. Det kommer bli sjukt roligt. Tänk att vi lyssna på Sveriges bästa hoppryttare och EM GULD medaljör vinnare!

Vi ska åka om en timma (tror jag) Så nu ska jag packa det jag ska ha med mig osv. Clinicen börjar 19.00 och är nog färdig ca 22.00. Efter det är slut åker vi hela vägen hem till Bohuslän igen. Vi lär nog vara hemma ca 02.30. På torsdan är det skola som gäller så det blir inte mycket sömn, men det är det värt! :D

Så här står det på AVSHs hemsida om det:

Rolf-Göran kommer att rida en 4- och en 5-årig häst och på marken står hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand. Vad ska en tex 4-åring kunna? Vad kan man ställa för krav på en häst i den åldern? Vilka övningar kan vara lämpliga? Hur ger man hästen bäst förutsättningar för framtiden?
Frågor som dessa kommer att tas upp under kvällen.


Snacka om lärorikt! :D


Höpp

Idag hoppade både jag och Frida Vincent i padocken. Det gick jättebra! Vincent var jättefin när jag red honom lyssnade bra osv! Vi hoppade en kombinikation räcke till oxer och tvärtom. Det tyckte Vincent var superkul! Ni skulle sett hans öron, haha :) Direkt när han ser ett hinder suger han och spetsar öronen framåt :) Han är en målsökande robot ;)

Det gick väldigt bra när Frida red idag. Anser jag i alla fall. Hon har bara ridit honom ca 6-7 gånger och hittar knapparna mer och mer för varje dag :) Jag hoppade honom bara några språng då jag ville att Frida skulle rida mest. Jag fick Frida till att hoppa 1.15cm helt utan problem! :) Hon sa att det kändes bra så det tror jag på. Det är bara att styra honom så sköter han resten ;)

Jag har gjort en film och lagt upp den på youtube, jag får se om den kommer upp här på bloggen.


Bild ifrån idag :)

Ha det bra!//Annika


PIGG

Jag kan inte förstå att Vincent kan vara så himla pigg?! Haha, men det är faktiskt härligt att han tycker det är roligt att få arbeta!

Fast idag så höll jag inte riktigt planen idag. Det blev otroligt fort mörkt idag, så jag bus red lite idag :) Jag red barbacka idag i padocken och hoppade över duken som jag skrev om i ett tidigare inlägg :) Han tyckte det var riktigt roligt! Red bara i ca 30 minuter för det var så mörkt. Ann-Louise var snäll att filma, filmen kommer kanske upp i bloggen om den inte är alldeles för mörk :)

Det var mörk när vi tog in hästarna
AL: Jag går i värsta leran!!!
Jag: Jag med!!
AL: Jaha, men jag har inte gummistövlar!
Jag: HAHA! ;)

Resultat

Ellen Svennerstål låg ju på en andra plats inför hoppningen i den ** tävlingen i Storbritanien. Tyvärr så föll en bomm så hon slutade på en 14:e plats av 37 ekipage, bra jobbat :)


Trött

Hemma efter en för lång måndag. Skolan var otroligt seg idag. Men jag överlevde ;)

Idag så ska jag longera Vincent i först ca 15 minuter och sedan rida dressyr på honom.

Igår red jag också dressyr på honom vilket gick bra men han var otroligt pigg. Genom det pigga blir han även lite stark, verkligen inte som andra hästar men lite :) Jag kom på igår (så smart som jag är) att han får ju anorlunda mat än vad han brukar få då Granngården bara säljer KRAFT PLUSS för dom har inte fått in dom "vanliga". Jag brukar anars köpa till honom KRAFT SPORT, KRAFT SPORT SPC eller KRAFT GRUND. Jag vet att han får Kraft pluss men jag har inte lixom tänkt att det var orsaken att han var så pigg, haha.



Ha det bra!//Annika


Det går bra för svenska ryttare!

Ellen Svennerstål och hästen Soutway är och tävlar en CCI** i Storbritanien denna helgen. Dom inledde tävlingen med att ligga på en 24:e plats efter dressyren, men i terrängen blev dom dubbelnolla vilket gjorde att dom klättrade upp till en hedrande andra plats! Imorgon så rider hon banhoppningen, vilket vi hoppas hon går nolla i! :)

Det är hela 37 startande i klassen hon rider, så det är bra ridet av Ellen. Han som leder är Sam Griffiths med sin häst Mumbo Jumbo IV. Det ekipaget kommer ifrån Nya Zeeland. Han har bara 0.6 straff bakom Ellen så det räcker med ett nedslag för honom så vinner Ellen om hon går nolla!



Nummer 11 (LISTAN)

En låt som påminer dig om en häst du älskar:

För mig är det låten Lighters med Eminem och Bruno Mars. Låten väljer jag för texten är så himla fin! Texten påminer mig om Vincent :)

Rolf Göran är GRYM

Som rubriken lyder är Roffe grym!

Igår så startade han sin första inomhustävling för i år och vann! (förvånade?? ;) ) Det var ett GP-Kval han vann vilket resulterar till att han får starta i GP klassen idag! Klassen börjar klockan 15 idag och då kommer jag hålla tummarna! Han red Casall La Sila denna gången då Ninja vilar upp sig ifrån EM.



Morr

Igår skrev jag ett inlägg på kvällen via mobilen. Jag var i stallet och hade täcknig men det publicerades inte (suck) Jaja, skriver om det nu i stället.

Jag åkte till stallet ca 20.00 för att ta in hästarna, det var så himla dimigt! Jag såg knappast fem menter framför mig. Hästarna stod lääängst ner i hagen (det är en väldigt stor hage) så jag fick traska en stund. Men allting gick bra osv.
Jag gav Vincent mat pysslade om honom lite och sedan åkte hem.

Idag ska jag hoppa med Vincent! Det ska bli görkul! Jag ska hoppa titthindet, som tex en bordsduk som vattenmatta med konstigt mönster :) Idag kommer kanske även Frida! :)


Detta mönstret är det fast istället för den svarta randen så är det limegrönt :) (och nej vi har inte haft det mönstret på våra bord, haha. Köpte det för att hoppa över)

Red ut

Idag red jag som sagt ur på min piggelin ;) Han var jättepigg och taggad. Det var skönt att rida ut så tidigt på morgonen. Det var friskt luft o inga bilar :)

Jag ska tillbaka senare ikväll för att ta in hästarna då det är min helg i stallet.

Ha det bra!//Annika

Numer 10 (LISTAN)

Vad är min högsta önskan?

Det är att fightas bland toppen inom dom tre grenarna i ridsporten, dressyr, hoppning och fälttävlan :)

Dimma

Nu är Vincent o jag på väg ut för en uteritt i dimman :)


RSS 2.0