Dagens ridpass

Idag red jag ut med Vincent. Han skötte sig super! Det märks inte att han förlorade mycket blod i måndags då han är superpigg :) Han tyckte det var jätteskönt att vi komma ut och springa lite. Jag hittade även ett ställe där den fans ett naturligt nerhopp, vilket Vincent tyckte var kul att hoppa! Vi red och galopperade genom några stora vattenpölar vilket var ännu roligare enligt honom ;)

Här är några bilder ifrån idag:









Hösten kommer med stormsteg...



Fredagsmys :)

Ha det bra!//Annika

Idag

Snart ska jag åka och rida ut med Vincent, det ska bli riktigt skönt, rensa hjärnan lite :)

Här är bilderna ifrån gårdagens ridpass då Frida red Vincent :)







Ha det bra!//Annika

Numer 9 (LISTAN)

Min favorit gren:

Det är ju helt klart FÄLTTÄVLAN! I fälttävlan måste man ha en mångsidig ponny/häst om man vill ha ett bra
resultat, det tror jag är det bästa med sporten att en häst ska ha konditionen för ett dressyrpass, hoppning och
terräng. Fälttävlan är ju egentligen en ganska farlig sport, det är ju fasta hinder i trerrängen som ej går att
riva. Men det tror jag är (ialla fall för mig) tjusningen i det hela. Adranalin-kicken man får när man rider terrängen! :D





HA det bra! //Annika

Ridpasset idag

Idag red inte jag Vincent utan det gjorde Frida! :)

Det gick jättebra! Jag byggde fram lite hinder och bommar som dom hoppade, vilket såg ut att gå
kannon! Vincent var verkligen taggad, haha. Han bara lyste hela han. Jag fick Frida att hoppa två stycken
upphöjda sockerbits hinder (det blir ca 100cm-110cm) Vilket gick SUPER! :D Det är jättekul att dom funkar
bra tillsammans, jag kunde nog inte "hittat" en bättre ryttare/familj till Vincent :)

Bilder och en film får ni imorgon. För nu väntas det plugg...

Ha det bra!//Annika


JA TACK!


Så Himla fin!



Detta fölet hade inte varit helt fel att ha :)

Numer 8 (LISTAN)

Saker du gör vardagligen:

Jag går i skolan, gör läxor och är i stallet. Som dom flesta andra ;)

På väg hem

Nu har jag precis lämnat stallet och är på väg hem. Jag red dressyr på Vincent och han var PIGG :) Haha, men han skötte sig bra ändå. Han blev lite stark i galoppen men annars så skötte han sig bra :) Jag jobbade mycket i skritten med honom, tränade på att han skulle vara lång och låg. När jag tränade på det blev han väldigt avslappnad och mjuk.


Nu

Drar jag till stallet för att rida ett dressyrpass! Hörs later on :)


Numer 7 (LISTAN)

En bild som gör mig lycklig:

Jag har jättemånga bilder som gör mig lycklig :) Men här får ni några!


Vincent :)


Jag o Gullan :)

Hej!

Nu så är jag i skolan och börjar om några minuter. Idag så ska Vincent ridas, jag har inte bestämt mig vad jag ska göra med honom men vi ska ta det lugnt.

Det är jättebra att blogg.se äntligen har fixat att man kan blogga ifrån mobilen utan att det blir sms inlägg, plus för det!


Stallet

Var i stallet ikväll. Jag lät honom vila idag, bara ryktade och pysslade om honom vilket han tyckte om! :)
När jag kom till stallet och skulle mocka hans box så var det blod kvar i krubban i från igår. Synd om min pojk :( :love:

Men i dag var han pigg och alert, haha. Fina Vincent :)


Foderstrupsförstoppning

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Igår var jag med om min värsta upplevelse med Vincent.
Jag ska ta det ifrån början...  Jag och Frida red på Vincent och han skötte sig super! Han hittade dock ett spöke i ena hörnet men annars var han fin!

Efter Frida och jag hade ridit o lindat av honom o borstat osv, gav jag honom hans uppblöta mat. Jag och Frida gick och tog av oss våra ridsaker, när vi sen går tillbaka till Vincents box så ser vi att han håller på  att flema väldigt mycket. Jag tänkte att det var lite konstigt, men han är en ponny som flemar mycket. Men vi fortsatte att stå vid boxen och då börjar han gå runt i boxen. Jag går in i boxen och känner att han är stenhård vid underhalsen. Det var då jag förstod att han hade Foderstrupsförstoppning. Jag masserade honom i någon minut, efter det sprang jag och hämtade Ingela (Stallägare o Chef) och Ann-Louise (Har sin häst uppstallad där V också är) Som tur var var dom inne hos Ingela så dom kunde hjälpa mig. Vi sprang ut till stallet igen och Ingela ringde vetrinären, som sa att vi skulle fortsätta massera honom och gå med honom så skulle han (vetrinären) komma så fort som möjligt. Vi tog ut han utanför stallet ( klockan var ca 19.30 så mörkt var det ) Och började massera. Det var så himla hemskt, han spände hela sig, kastade sig bakåt, krafsade med hovarna och gjorde läten nästan som en hund som gnäller så han hade riktigt ont, det såg man även i hans ögon. Ingela och AL hjälpte mig att massera honom och efter dom masserade så gick jag med honom. Han hostade ut väldigt mycket slem men inte maten. Det kom lite mat ur näsborrarna men inte så mycket att han kunde andas normalt osv.

Han blev lite bättre tills vetrinären kom men han hade fortfarande mat kvar i strupen, fast långt ner. Vetrinären kom ca 20.15. När han kom gav han Vincent en spruta emot kramper.

Han lät sprutan verka i några minuter innan han skulle stoppa in en slang genom näsan till struppen. Det var tur att AL var där för jag skulle aldrig kunna hållt fast honom. Vetrinären sa att hästar blöder alltid lite när man tar upp slangen i näsborrarna (han tog upp slangen i bägge näsborrar) men Vincent blödde något kopiöst genom bägge näsborrarna, spollspiltan blev full med blod. Vetrinären blåste i slangen ner i strupen, och hällde vatten ner för att rensa och att få ut maten. Det är tur att Vincent är snäll i hantering! När vetrinären var färdig så sa han till att oss det blöder nog i ca 20 minuter till och då var klockan 21.45 ca. Han sa till oss att vara kvar hoss honom tills blödningen lugnade ner sig. Det var inte så att blodet bara droppade genom hans näsborrar, det forsade verkligen! Det slutade blöda efter ca 35 minuter och då fick han gå in i boxen igen. Han mådde redan bättre efter han hade haft i slangen som tur var.

Min pojk hade änlavakt, vilket jag är otroligt lycklig över :love:
Så det blev en sen kväll i stallet. Vi kom inte hem förrens 10.40. Men det var det värt!

Så TACK alla ni underbara som hjälpte mig massera, stötta och hålla i honom: Pappa, Ann-louise, Ingela och Frida :thumbup: :love: :love:



:love: :love: :love:

Numer 6 (LISTAN)

En bild jag aldrig publicerat förut:

Då jag inte har haft bloggen så länge och min mamma är flitig med kamran så har jag många bilder :)

Här är en av dom:



Jag tar en bild på Gullan då hon kommer komma mer in här i bloggen :)

Planen för idag

Idag så ska jag antingen rida dressyr, longera eller hoppa med Vincent. Har inte bestämt mig för någor än men det lutar mot att longera med chambongen :)


Numer 5 (LISTAN)

Något jag vill göra:

Just nu så vill jag ha ett svar på ett sms så jag kan bestämma vilken tid jag kan åka till stallet, haha :)

Så jag vill åka till stallet ;)


Ridpass

Igår så red jag dressyr på Vincent, och WOW vilket pass!!
Jag log hella tiden för han gjorde exakt vad jag bad honom om, och lite till :)
Han var helt underbar i alla tre gångarterna, mest i galoppen då jag kunde korta o öka hur mycket jag ville
utan att det blev orytmiskt.



Idag så red jag ut med honom o hoppade lite hinder i skogen mm :)
Han var pigg och tyckte det var skönt att få komma ut i skogen.



Ha det bra!//Annika

Numer 4 (LISTAN)

Mitt motto

Ha kul och ge aldrig upp! :)

Nummer 3 (LISTAN)

Någon jag träffar vardagligen:

Det är ju såklart min prins! :D Jag hade velat se honom flera gånger om dagen om jag hade fått bestämma ;)
Den bästa känslan är när Vincent ser mig i hagen o börjar springa emot mig! :)



Ha det bra!//Annika

Det var inte helt fel utsikt där vi red id...

img_9284 (MMS)

Det var inte helt fel utsikt där vi red idag :)


Hej! Idag så red jag ut med Vincent. Jag l...

img_0874 (MMS)

Hej! Idag så red jag ut med Vincent. Jag lät han göra lite vad han ville (det är ju trots allt våran 5 års dag ;) ) Vi hade det jättemysigt, galopperade o hade det allmänt gött :)  Pigg o alert


Nummer 2 (LISTAN)

Hur vill jag att mitt liv ska se ut om 20 år?

oj! Svår fråga. Jag vill ha ett jobb som jag tycker är roligt (helst med hästar) Vara frisk o må bra. Ha bra hästar och vara lycklig helt enkelt :)


5 ÅR

Idag har jag haft underbara Vincent i 5 ÅR. Jag kan inte förstå det, att tiden går så fort?! Jag kommer exakt ihåg när vi prov red honom när vi körde hem honom i transporten osv.

Att jag har haft Vincent så länge är en stor fördel. Jag vet exakt vad han tycker om o inte, hur jag ska rida honom osv. Vi har ett speciellt band på något sätt. I början när han kom till oss var han rädd om sitt huvud och till och med för sin egna skugga. Så under fem år så har han verkligen förändrats. Han har blivit mycket mer personligare o gosigare. Snäll har han alltid varit men nu är han lixom ah helt perfekt för mig. Många tror att han var "färdig" när vi köpte honom, men det var han inte. Han var bara inriden så han o jag har slitit för att komma dit vi är idag, vilket har lönat sig.

Dom första två åren så bara jag lärde känna honom vilket verkligen har resulterat sig bra då vi litar på varandra till 100%.

Tack mamma o pappa för ni köpte han till mig för 5 år sedan, han är perfekt min ponny! :) :love: :love:


j'taime :love:














Ha det bra!//Annika

Dagens ridpass

Som sagt red jag dressyr i paddocken idag. Jag skulle egentligen skulle jag bara rida ca 30 minuter men han var så underbar idag att det blev längre.Han var mjuk, alert och lyssnade väldigt bra på mina hjälper idag vilket gjorde ridningen superb!
Det enda som var "negativt" var att han blev lite för alert för min skänkel ibland haha. Han fattade direkt vad vi skulle göra. När jag red på en volt i galopp tränade jag på att göra halt i mitten av volten och från halt gå upp i den andra varvets galopp direkt, vilket han fattade efter två varv exakt vad jag ville av honom :)

Så det blir 5 av 5 stjärnor idag ;)



Ha det bra!//Annika

Bra film


Nummer 1 (LISTAN)

DRESSYR ELLER HOPPNING?

Hmm ganska klurig fråga. Det beror nästan på om man kollar på storhäst eller ponny. På ponny så är det det dressyr. Det är prydligare och inte lika mycket "flax" med armar o ponnyn går inte med huvudet rakt upp i vädret. Jag tycker personligen att det ska vara stilbedömning på dom flesta ponny hopptävlingarna i Sverige. Men man ser ju en hel del på dressyrbanan som heller inte ser så bra ut, tonåringar som börjar gråta när dom kommer ut ifrån banan för det inte gick bra och skriker till förälden: Jag vill ha en ny ponny!!! Så det är ju lite 50-50 på ponny tycker jag.
Så därför väljer jag dressyr.








Ha det bra!//Annika

LISTA

Hej! Jag tänkte att jag ska köra en sån här lista så enjoy! :)

1: Dressyr eller Hoppning?

2: Såhär vill jag att mitt liv ska se ut om 20 år.

3: Någon jag träffar vardagligen.

4: Mitt motto.

5: Något jag vill göra.

6: En bild jag aldrig publicerat förut.

7: En bild som gör mig lycklig.

8: Saker du gör vardagligen.

9: Min favoritgren.

10: Min högsta önskan.

11: En låt som påminer dig om en häst du älskar.

12: 5 saker du kanske inte visste om mig.

13: Det absurdaste du har sett (tex ett video klipp)



Hej igen

Hej allihopa!

Jag vet att jag inte har bloggat på länge men min dator dog för några veckor sedan och har varit på lagning. Men nu är den tillbaka!

Det har inte hänt så mycket sen jag uppdaterade sist men en sak håller kanske på att hända, om det blir av får ni veta mer om det.

Vincent har skött sig exemplariskt! Han är jättefin liiiite dålig kondis men men. Snart är det höstlov för min del och veckan innan det så är det prao så vi är borta två veckor ifrån skolan (v.43 o 44) Då har jag inplanerat att åka till skåne o träna för Anna! :D :D  Och då så planerar jag att antingen ta med mig både Gullan o Vincent (om det finns stallplats för två) eller bara Gullan eller bara Vincent, vi får se!

Gullan har stått hos min syster i Värmland sen i maj ungefär, då jag ville lägga ner all min tid på Vincent. Men jag har varit o hälsat på Gullan och hon mår tipp topp! Gullan trivs jättebra i stallet (fast i och försig så trvis hon bra i vilket stall som helst bara hon får mat ;) ) Men vi planerar att ta hem Gullan snart :)

Det kommer bli jättekul när hon kommer, jag har saknat den "lilla" bebisen :)


Vincent o Gullan är väldigt lika (kanske därför jag fastnade för henne? ;) )



Ha det bra!//Annika

RSS 2.0