Dressyrträningen

Dressyrträningen gick så HIMLA bra att hälften hade räckt :D Guuud vilka bakben han hade, det var som att bara dansa runt. Jag tränade på skänkelvikningar och WOW va bra det gick :)

Jag är så himla glad över all den fantastiska träningen Pernilla har gett mig och Vincent, han är som en annan häst!

Ha det bra!//Annika

Träning

Nu ska jag åka iväg på dressyrträning med Vincent uppdaterar mer när jag kommer tillbaka :)



I skåne var det över 20 grader varje dag, så när jag kom till baka till ett kallt bohuslän blev jag besviken ;)

Ha det bra!// Annika

Hemma!

Jag kom hem ifrån skåne i lördags, men har inte hunnit blogga pga skolan. På
Skönabäck har jag tränat, jobbat, tränat och haft det jätteroligt!! På lördagen tävlade jag och Vincent en Lätt klass på Gärds  och jag är riktigt nöjd! I dressyren fick jag personbästa, Vincent var verkligen mellan hand och skänkel!



I hoppningen var han taggad till tänderna, och jag med, så där gick vi felfritt och hade den snabbaste tiden av 25 startande. (av alla som startade i den klassen)








När jag förstår att vi är felfria :D

Jag ledde i klassen innan terrängen skulle starta. I terrängen kom vi bara till tredje hindret, det var en skarp sväng och vi halkade omkull, inget allvarligt men jag blev lite chockad och mörbultad. sååå himla typiskt när jag låg så bra till... men men bara att ta nya tag.

Denna veckan ska jag ta det lite lugnare med Vincent på fredag ska jag träna dressyr för Pernilla.

Ha det bra!!//Annika

Snart tävling

Startlistorna är klara, vi gör vår dressyr 8,30. Ska bli kul!
Mamma kommer o hämtar mig och Vincent ganska tidigt det är en bit att köra till Gärds.



Alla ryttare, funktionärer o supporters kan se fram emot SOL hela helgen!

Ha det bra!//Annika


Mil efter mil

Nu har vi kört 30 mil och ska snart stanna och kolla till honom i transporten. När jag kommer fram blir det RÄKPARTY! :D

Planering och packning

Nu håller jag på att packa och planera för fullt inför skåne. Jag åker till skönabäckgänget i helgen och blir borta hela veckan :)

Imorgon ska jag rida ut med Vincent och Gullan ska ridas i paddocken.
Imorgon ska jag även hålla tummarna för Sibban!

PÖSSMULE!!


Muskelknutte :) eller som tränare Pernilla säger: " va SNYGG han är" :)

Ha det bra!//Annika

Nu så!

Nu har jag tid att skriva om terrängträningen med laget. Jag och tre stycken till red i en grupp. Det var otroligt kul att träffa allihop :D . Vi red två stycken pass halv ett och sen kvart i fem. Däremellan åt vi jättegod mat och vilade i solen.

Första träningen hoppade vi fram först på lite banhoppningshinder inann vi gick ut på banan. När vi väl var ute  hoppade vi en massa olika typhinder tex vatten, gravar ,nerhopp, stenmur,lådor m.m. Sibban är jättebra och träningen toppen!

Vincent lyssnar på Sibban (och jag med :)


FULL FART!!!

Det var 20 grader den dagen så varmt var det. Den andra träningen hoppade vi en bana på 20 hinder ungefär vilket gick kalas.


En i laget. Alex :)




En av stenmurarna

Efter ett hinder.

Alex

En av lådorna.

Nu börjar ju säsongen så vi ska träffas och träna lite oftare, kondition, dressyr, terräng och hopp. Vincent och jag åker till Skåne och Skönabäckgänget <3 i helgen. Träning för Anna, arbete och årets första start i FT :) :)


Ha det bra//Annika

WALLA! Terräng!

Hemma efter heldag på Hajjerna med SM-laget, Kul! Tokigt pigga hästar och härlig tränare, kan inte bli bättre :).
Fler foton o text i morgon.

Taggaad Vincent på väg till banan

Sibban spankulerar :)

Alexandra & Jag

FULL FART! :) :)

Ha det bra!//Annika

Hästarna

Ungefär klockan 16.00 åker jag till stallet. Hade tänkt att rida ut med dom bägge i det underbara vädret, det är 12 grader :D

Ha det bra!//Annika

Rid med system,logik och konsekvens

Min favorit bok är Dressyr med Kyra. Otroligt lärorik. Ryttarens ABC har hjälpt mig och Vincent mycket. Kyra har kommit fram med en filosofi som går ut på att hästen ska gå fram för så lätta hjälper som det går. Till exempel ( Ur Kyras bok) "Ryttaren ska inte behöva inverka med sina hjälper på hästen hela tiden. Lägg till hjälpen igen först när du märker att hästen har slutat reagera" 

En riktigt bra bok!


Ha det bra//Annika

Hoppa

Idag hoppade jag och Vincent vilket gick super. Jag hoppade bara två stycken räcken med 15 meter i mellan så det blev 4-5 galoppsprång. Inte avancerat, men jag red mycket dressyr så han var lösgjord innan jag började hoppa. När jag började var han riktigt pigg ville bara springa, så red lite till dressyr och när han var lugnare hoppade han helt underbart :) Hoppade inte högt bara 1 meter, men det räcker för idag.

Gullan vilade.

Ha det bra//Annika

Dagens ridpass

Idag red jag dressyr i paddocken med både Vincent och Gullan. Jag började med Vincent,red i cirka 45 minuter. Jag tränade på sidvärtsrörelser och att han skulle vara med mig hela tiden, vilket han verkligen var!

Gullan red jag i cirka 45 minuter med Chambon, vilket gick super. Tränade på mycket övergångar vilket hon lyssnade bra på.


Träning på Gärds.

Ha det bra//Annika

Dagens Planer

Idag när jag kommer hem efter skolan så ska jag rida bägge hästarna hade jag tänkt. Vincent i padocken och Gullan ut i skogen :)

Igår red jag dressyr med Vincent och han var jättefin! Det känns riktigt bra inför tävlingsäsongen :)

Ha det bra!//Annika

Dålig update

Jag vet dålig update, men men bara mer att skriva om :)

I måndags red jag Gullan, vilket gick kalas. Vincent fick en skritt tur.

Tisdag: Bägge hästarna vilade, bara myste med dom.

Onsdag: Vincent skoddes, och dressyrträning med honom vilket gick super!

Torsdag: Vincent vilade, han fick komma in och bli ryktad. Gullan longerade jag med Chambon, hon accepterade den inte i början men sen efter att jag spände åt den två hål gick det super.

Fredag: Dressyrträning med Vincent, gick helt underbart bra :D Övade på att lägga honom djupare i formen, och även tävlingsform, tränade skänkelvikningar och framdelsvändningar.

Lördag: Bägge hästarna vilade, jag var bortrest.

Söndag: Red ett ordentligt dressyrpass med Vincent, han var spänd i början men gick bättre i slutet. Gullan ska jag åka och rida snart (jag ska rida ut med en annan ifrån stallet) rider även i dag med Chambon, så hon inte går som en "giraff" ;)





Ha det bra!//Annika

RSS 2.0