Trossnäs fältrittklubb

I helgen tävlade jag och Vincent i Trossnäs, P90. Jag hade en sen start i dressyren , vilket var skönt = vi behövde inte åka hemmifrån i gryningen. Dressyren gick helt ok men kunde gått bättre. Han var lite slö, och trängde i högervarvet, och jag fixde inte upp det riktigt. Straff 54.5. Efter det travade jag ner till transporten för att byta sadel och brodda, sen travade vi bort till hoppbanan. När jag hoppade fram honom förstod jag hur pigg han var. När jag kom in på banan och hoppade ville han bara öka farten hela tiden, det skulle inte förvåna mig om vi hade den snabbaste och tiden, men felfria var vi :)

Terrängen reds på lördagen, dagen efter.
Jag startade terrängen 11.05, han var verkligen taggad! När jag gick in i startfållan ville han inte stå still bara steppade :)
Han var supersnabb i terrängen men vi fick ändå tidsfel, det var 4 st kombinationer jag var tvungen att säkra upp, men alla i min klass fick tidsfel så vi var inte dom enda. Jag och Vincent låg på andra plats inför terrängen men efter terrängen när jag kollade på resultaten (när klassen var slut) såg jag att jag och Vincent vann!! Vad glad jag var att allt det hårda arbetet har lönat sig :) . STORT TACK till: Anna, Sibban Malin & Olivia.

Det blev tyvärr inga bilder ifrån dressyren.


Det är fel på blogg.se så fler bilder kommer upp imorgon.






Just nu

img_8026 (MMS)

Just nu


Så nu är allt packat och klart, nu ska jag...

img_1136 (MMS)

Så nu är allt packat och klart, nu ska jag bars fylla hönätet och lite andra saker efter det bär det av emot Bohuslän wiiiieeee -_- Kommer att sakna skönabäck jättemycket :(


Badas :)

img_4282 (MMS)

Badas :)


Det inlägget innan var ifrån igår, jag had...

img_2313 (MMS)

Det inlägget innan var ifrån igår, jag hade bara ingen täckning :) idag så ska jag ut och promenera med honom, sen blir det hemfärd :(


Idag red jag ut med Vincent, han var super...

img_4814 (MMS)

Idag red jag ut med Vincent, han var super mega fin! Jag red först en sväng i skogen och sen red jag en stund på Annas terrängbana, jag galopperade först igenom vattnet två gånger och sen hoppade jag ett nerhopp i vattnet. Efter det hoppade jag två stockar och guuuud vad han sög emot dom! Jag kunde bara stå upp och låta honom sköta resten, han hoppade verkligen snyggt på de hindren. Efter jag hade hoppat dom så galopperade jag upp för en backe två gånger som träning för musklerna :) Imorgon blir det en ute skritt eftersom jag tävlar fre-lör


The Lazy Song.     Är verkligen veckans lå...

img_3632 (MMS)

The Lazy Song.     Är verkligen veckans låt, så himla "sommrig" Den passar inte in på mitt liv, men jag verkligen älskar mitt liv just nu! Dom här nästan två veckorna på Skönabäck har varit jobbiga,långa och slitsamma men absolut helt UNDERBARA!!! Jag har fått sån fantastisk träning och råd av Anna att jag svävar nästan på små moln :) Imorgon åker jag dock hem, sorgligt men sant. Som tur är ska jag tillbaka hit :) Nu till helgen ska jag tävla fälttävlan vilket ska bli superkul!


Löööve :love:

img_2906 (MMS)

Löööve :love:


Sitter just nu i gräset och vilar, snart s...

img_9066 (MMS)

Sitter just nu i gräset och vilar, snart ska jag gå och hjälpa Olivia med en häst som hon tävlar :)


SMS-inlägg

img_3312 (MMS)


Vackra skönabäck :love:

img_0232 (MMS)

Vackra skönabäck :love:


Ursäkta råkade skicka liiiite för tidigt :...

img_1314 (MMS)

Ursäkta råkade skicka liiiite för tidigt : P Vincent hoppade som en GUD. Han var så himla pigg, härligt! Annars så har jag det jättebra här nere i Skåne, så här har min vecka sett ut och detta är det som händer: Måndag: jag red dressyr för Anna med Vincent, han var jättefin! Longerade och red även några hästar. Tisdag: Hopptränade för Anna, det gick jättebra, glad och pigg var han :) Onsdag: Det blev en uteritt, jättehärligt. Jag red även några hästar. Torsdag: Vincent vilade, longerade och red några hästar. Fredag: Terrängträning för Anna, som gick galetbra! Lördag: är borta på hopptävling, hela dagen tror jag. Jag hade tänkt rida dressyr på Vincent, men jag får se om jag hinner det.Så fullspäckad dag!!  Söndag: Är på tävling på söndag med, det blir galopptur med Vincent om jag hinner :)


YEEEEEESSSSSSSSS!!!!!!!! Jag har idag ridi...

YEEEEEESSSSSSSSS!!!!!!!! Jag har idag ridit upp för det 1* fälttävlanskortet och klarat det!!! Vincent var så himla sjukt fin!!! Hoppade underbart!


Just nu är jag och stalltjejorna i Ystad o...

img_7696 (MMS)

Just nu är jag och stalltjejorna i Ystad och shoppar o päser :)


Nu har vi precis kommit in efter kvällsfod...

img_2134 (MMS)

Nu har vi precis kommit in efter kvällsfodringen och insläppet, insläppet blev ett äventyr!!! Två hästar hoppade ut i hagen kan ju vara rubriken... Det börjar med att jag ska gå och hämta två stycken hästar, bredvid dessa hästarna finns en hage med två hästar. Det är A staket mellan hagarna. När  jag kommer till hagen ser jag att det går tre hästar i en hage och en i den andra, hmm tänkte jag de ska ju gå två och två! Då kommer en av stalltjejorna och säger att en av dom fyra hästarna har hoppat in i den andra hagen, det var tydligen normalt för denna hästen men ändåså lite roligt. När jag skulle gå och hämta en häst vid ridhuset hoppade en annan ut. Jag hann bara leda ut den andra hästen(dom gick inte i samma hage)och gå ungefär tio meter innan jag hör galoppsteg bakom mig, då hade den hästen hoppat ut den med! Det lustiga var att det var en dressyrhäst, den innan var en hopphäst :P.  Nej nu ska jag gå och lägga mig, vi höres imorgon! Ha det bra//Annika


Nu är jag inne i huset och vilar. Ungefär ...

img_5802 (MMS)

Nu är jag inne i huset och vilar. Ungefär klockan tio ska jag och dom andra ut och ta in hästarna :)


Godmorgon!!! Hoppas ni är vakna ;) nu så s...

img_2000 (MMS)

Godmorgon!!! Hoppas ni är vakna ;) nu så ska jag snart gå ut i stallet och släppa ut hästar och mocka. I dag så hade jag tänkt att rida dressyr med Vincent, jag hoppas att han är lugn och fin :)  Ha det bra//Annika


Nu är jag inne och vilar en stund. Jag sit...

Nu är jag inne och vilar en stund. Jag sitter och läser det senaste numret av Ridsport :) Vi kom fram till skönabäck ungefär klockan fyra och då skrittade jag ut med Vincent :)


Nu är jag äntligen framme i Skåne!!!

img_3316 (MMS)

Nu är jag äntligen framme i Skåne!!!


Danmark bortom havet :)

img_6038 (MMS)

Danmark bortom havet :)


Skåne = platt? I love it! :)

img_4247 (MMS)

Skåne = platt? I love it! :)


Nu kör vi över hallandsåsen= snart framme!...

img_3212 (MMS)

Nu kör vi över hallandsåsen= snart framme!!! : D


Flowers....

img_7096 (MMS)

Flowers....


Nu är vi i Varberg så vi har kommit halvvä...

img_3887 (MMS)

Nu är vi i Varberg så vi har kommit halvvägs. Än så länge har resan gått jättebra Vincent står lugnt och fint :)


Nu kör vi igenom tingstadstunneln, så en b...

img_0453 (MMS)

Nu kör vi igenom tingstadstunneln, så en bit kvar ;)


Nu är Vincent pålastad och klar!

img_9238 (MMS)

Nu är Vincent pålastad och klar!


Nu bär det av emot Skåne!!! :D

img_8030 (MMS)

Nu bär det av emot Skåne!!! :D


Bild ifrån när Jag precis hade släppt ut V...

img_1050 (MMS)

Bild ifrån när Jag precis hade släppt ut Vincent i hagen. Bakom honom står hans hagkompis Anakin.


Detta hoppade jag med Vincent idag han var...

img_6937 (MMS)

Detta hoppade jag med Vincent idag han var jättefin!!


SOMMARLOV!!

Nu är min sista dag gjord i skolan innan sommarlovet, det är så himla skönt :) Jag ska bada, träna och tävla hela sommaren :)

Idag ska jag åka och hoppa med Vincent i paddocken, jag ska hoppa en linje på långsidan med två räcken hade jag tänkt.

Målet med detta ridpasset är att han ska vara med mig, inte rusa innan hindren och vara mjuk och fin.
Jag ska tänka på att få rätt distanser och min eftergift.


Min underbara Prinz :love:

Ha det bra!//Annika

SKÅNE

På söndag åker jag och Prinzen ner till skåne igen. Det bara pirrar i kroppen när jag tänker på det! Det ska bli så himla kul och lärorikt! Det har varit så himla mycket i skolan att jag har bara längtat mer och mer och mer. Vi åker ungefär klockan 11 på söndag, och då borde vi vara framme klockan halv sex på skönabäck. Jag och Vincent ska vara nerei skåne i ungefär två veckor, så uppdateringen kommer kanske inte vara den bästa, men jag ska försöka!


Bild på vackra Skönabäck Herrgård


Utifrån ridhuset


Inifrån ridhuset.

Guuud vad jag längtar!! Det ska bli så fruktansvärt kul! :D

Ha det bra//Annika

Veckan

Denna veckan har jag tränat mycket dressyr med Vincent för han har varit pigg och stark.

Måndag:
Red jag dressyr han var väldigt pigg och stark i början av ridpasset, men efter jag hade tränat på mycket framdelsvändningar var han väldigt fin! Jag tränade också på halter och skänkelvikningar.

Tisdag:
Dressyr då med, han var inte alls lika pigg eller stark. Han var otroligt fin i galoppen, mjuk och jag kunde korta honom bra samtidigt ha kvar samma form.

Onsdag:
Det blev en halvtimmas uteritt, han var fin och cool.

Torsdag(idag) : Idag blir det vila, jag ska bara åka och kolla till honom.

Fredag: Ska vi hoppa någon linje i paddocken.

Lördag:
Lugn uteritt mest skritt.

Söndag:
Då drar jag och Vincent ner till Skåne igen!!! :love:

Ha det bra!//Annika

Löshoppning 2

I söndags så löshoppade vi Vincent och det gick otroligt bra!!! Vi byggde fram samma bana som sist. Denna gången ville Vincent bara hoppa hela tiden han tyckte det var så himla kul! :) När jag skulle höja hindren på en långsida så kom han i galopp och skulle hoppa igen fast vi hade stannat han, min hoppglada prinz :love:  Denna gången hoppade han jättebra så som högst hoppade han 135, det var otroligt varmt så hästarna blev svettiga fort. Jag är jättenöjd över Vincent han var pigg och glad. Blev inga foton denna gången men kanske nästa gång.

Vart har solen tagit vägen?! Det har regnat mycket denna veckan och det är juni, det ska ju vara sol och värme!

Ha det bra//Annika


Löshoppning sön

Imorgon är det dags för löshoppning igen(därav inlägget innan detta + att jag glömde skriva om det)
Det blir att åka till stallet ca klockan 13.00 och ta in Vincent och börja rykta honom. Jag ska även ge honom kraftfoder. Om det blir som planerat imorgon så ska han hoppa 1.35, om han är pigg och glad!

Ha det bra//Annika

Löshoppning


Förra veckan på söndagen löshoppade jag Vincent, jag och några andra stalltjejer var också med och löshoppade deras hästar. Vincent var jätteduktig!! Han hoppade som en gud. När jag har ägt Vincent så har jag bara löshoppat honom en gång(inklusive denna) Och första gången gick det inte bra, men då hade vi inte gjort "ring" runt paddocken utan bara vid hindren. Det var nog år 2007, så ett tag sen. Nu gjorde vi en ring runt hela paddocken så hästarna inte kunde ha friheten att springa runt.

Han började skritta runt på bara bommar, sen travade han över dom. Sen höjde vi till 40cm, efter att han hade hoppat det i galopp några gånger utan problem, höjde vi. Så höll vi på tills han skulle hoppa sina sista språng och då låg dom "höga" hindren på 125, jag vet att han hade klarat av mycket högre men eftersom det bara var hans andra gång han löshoppade så valde jag att sluta där. Han var otroligt fin och hoppade jättebra, min fina prinz :love: :love:

Så här såg banan ut som vi byggde:



Dom hoppade i vänster var (hela tiden) det var först ett sockerbitshinder på bägge linjerna.

I början av löshoppningen





Ha det bra!//Annika

Fullt upp

Dessa skoldagar har jag verkligen haft fullt upp. Jag har haft 3 prov inklusive ett origenteringsprov, men allt pluggande hjälpte! Jag blev väldigt förvånad när jag fick VG+ på orienteringen, jag satsade på ett G :P

Dessa dagarna då jag inte har uppdaterat, så har jag ridit ut med Vincent och tränat mycket dressyr. Vincent är verkligen KANON fin i dressyren, som en riktig prinz.

Idag ska vi ut på äventyr i skogen, det blir en härlig långritt med mycket galopp :)


FULLT ÖS :D

Ha det så bra// Annika

RSS 2.0